You are not connected. Please login or register

Általános

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Általános Empty Általános on Kedd Jan. 31, 2012 5:58 am

Lizbeth Parlay

Lizbeth Parlay
A Drapanre Boszorkány- és Mágusképző iskola berkein belül található minden olyan boszorkány és ifjú mágus, aki betöltötte 18. életévét, és felkerült az igazgatóiban megtalálható varázspergamenre. Tudni illik, hogy a diákság java része ebben a korban már tanult némi mágiát, ám majdnem teljesen biztos, hogy nevük nem szerepelhet egyéb más képző falán.
Egy év nagyjából 10 hónapból áll, ami tantárgyaktól függően minimum 10 órát jelent egy hónapban. Minden szaknak megvan a maga szaktantárgya, ám bizonyos tanárok globális tárgyakat is tanítanak. A drapanre kiemelkedő értékű abból a szempontból, hogy nincs prefektusi rétege. Egyszerűen a sárkánytan akadémia, - amely kötelező jellegű minden ide járó diáknak - , oly' fegyelemmel jár, hogy nincs is szükség rá. Mindenki jól tudja, hogy ritka az a tanár, amely megkegyelmez egy-egy kihágásért. Akik jártasak, jól tudják, hogy ebben leginkább a dracollin hű tanárok a legvehemensebbek. Egyenruha ritkán kötelező, viszont van olyan szak az iskolában, mely megköveteli diákrétegétől ezt. A diákok minden egye sév végén vizsgát tesznek tárgyaikból, azonban annyi adott, hogy évfolyam lépéshez a szaktantárgyak meglépése a fő irányvonal.

Varázserő leosztás


Bizonyára észre vehettétek, hogy minden profil alá tartozik egy sáv, amely megmutathatja, hogy egy- egy karakter éppen milyen erősségi fokon mozog. Eme sávnak a lényege, hogy megmutassa; nem minden karakter egyenlő erősségű. Ez alól mindössze a szakvezetők, igazgató, mágiaügyi miniszter, testvériség vezére kivétel. Ők meghatározatlan (userre bízott) értékkel rendelkeznek.
  • Minden diák 100 erő ponttal indít, ennek értéke növekszik.
  • Erő pontokat tanórákon, házi feladaton, kalandokon lehet szerezni. Minden tanórán minimum 5 pont jár azon tanulóknak, akik írnak rá. 10 pont jár azoknak, akiknek a tanár kiosztja a +5 pontot teljesítményük miatt.
  • Az erő pontok mutatják meg, hogy egyes varázslatokat hányszor tudnak végre hajtani. Tehát minden tanárnak fel kell tüntetnie, hogy egy varázslat hány erőpontba kerül. (Pl. Expecto Patronum 50 VE/ 1x megidézés..így 100 erőponttal maximum 2x idézhető meg, s ezzel a karakter le is gyengül.)
  • Figyelem! Megszűnt a pontlevonás, így az év végén az a ház nyeri meg a kupát, akinek a legerősebb diákjai vannak. Mindazonáltal a házkupa kiosztása a vizsga utáni időszakra esik. Hiszen a tanév végi vizsgákon is szerezhetőek ilyen pontok.
  • Minden évfolyamra ki van szabva, hogy évfolyam lépéséhez hány erő pontot kell beszereznie.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.