You are not connected. Please login or register

Indítható fajok

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Indítható fajok Empty Indítható fajok on Vas. Jan. 22, 2012 8:01 am

Lizbeth Parlay

Lizbeth Parlay
Elfek

Ősi lények, világon az elsők közé tartoznak, így hiúságuk szinte határtalan.. Az idő nem fog rajtuk, akár több ezer évig is élhetnek. Külsejük azonban csak 30-50 éves korukig változik, ekkor érik el a felnőtt kort. Vékony kecses alkatúak, közepes fizikumú adottságokkal. Nem az erőt, hanem a fürgeséget képviselik. Sokszor hívják az elfeket villámléptűnek is, hiszen körülbelül háromszor olyan gyorsan tudnak futni, mint az emberek. Általában világos szőke, vagy fehér hajuk van, de persze vannak eltérések is. Nevezik őket a szépek népének is, hiszen egy tisztavérű tündénél csodálatosabb lényt nehezen lehet találni. Hallásuk, és látásuk sokkal jobb, mint egy átlag emberé. Nem szeretnek más fajokkal érintkezni, és őket sem igazán kedvelik, mivel lenézik a többi fajt. Elég zárkózottak. Csak az ismerheti igazán meg őket, aki tündék között él hosszú évekig. A természettel nagy barátságban vannak, tisztelik, szeretik mind a növényeket, mind az állatokat. Erősségük a természetmágia és a vívás.
Csak a testvériség tagjai, tanárok, minisztérium és falubéli karaktereknek!

Vámpírok


Két módon válhat valaki vámpírrá. Az egyik, hogy volt emberi élete, és egy másik vámpír, harapás útján átváltoztatta. A másik pedig, ha vámpírok egymással nemzenek utódot. Így a legtöbb vámpír emberi előélettel rendelkező, de minden esetben élőhalott lény. A vámpírok főleg sötétedés után képesek az életre; nappal, teljesen lesötétített szobákban pihennek. Azok a vámpírok, akik annak születtek, és nem rendelkeznek emberi előélettel képesek nappali fényben is járkálni, de ez maximum egy órára vonatkozik, ha tovább vannak napfényen, rendkívül legyengülnek és legalább egy hétig kell sötét szobában regenerálódniuk. Továbbá allergiásak az ezüstre és mindenféle megszentelt tárgyra, de teljesen elpusztítani csak tűzzel lehet őket. A nő nemű vámpírok csak vámpír férfiakkal képesek utódot létrehozni, és a terhesség számukra nagyon veszélyes, valamint legtöbb esetben halállal végződik. A terhesség náluk 13 hónap. A vámpírok kiélesedett érzékekkel rendelkeznek (hallás, látás, szaglás), kitűnő reflexekkel, emberfeletti szépséggel és az embereknél nagyobb fizikai erővel. Minden esetben emberi vérre van szükségük, amit néha helyettesíthetnek állati vérrel is, de az nem veszi el teljesen a szomjukat. Szemük színe, lehet kék , zöld vagy barna, de ha hosszú ideje nem jutottak vérhez és szomjasak, akkor minden esetben teljesen elvörösödik, amíg nem oltják szomjukat. A született vámpírok 60 éves korukig fejlődnek. Erősségük a mentálmágia.
Csak a testvériség tagjai, tanárok, minisztérium és falubéli karaktereknek!


Vérfarkasok


A vérfarkasok ugyancsak két módon jöhetnek létre. Vagy harapás útján (de akkor minden esetben az átváltoztatónak farkas alakjában kell harapnia). A másik lehetőség pedig, hogy mind a két szülő vérfarkas, így evidens, hogy az utód is az lesz. A hiedelmekkel ellentétben, a vérfarkasok nem csak teliholdkor képesek farkassá változni. Teliholdkor annyiban más az átváltozás, hogy nem lehet elkerülni, és akkor teljesen átveszi a testük felett az uralmat a farkas, így bárkit képesek megtámadni, még akkor is, ha a szüleikről van szó. A félvér farkasok nagyon ritkák, és általában nagy erővel rendelkeznek. Sebeik gyorsan regenerálódnak, és nem esik bajuk, ha nagyobb magasságból lezuhannak. Ők is ugyan úgy, mint más alakváltók, nagyon büszke lények és általában nehezen kerülnek közel másokhoz, más fajokhoz főleg. Általában ők is csak egymás között nemzenek utódokat. Harapásuk nagyon erős, nagyjából bármit képesek átharapni. Gyorsaságuk és érzékszerveik erőteljesebbek lesznek, képesek lesznek a sötétben is látni, és a fizikai erejük rendkívül nagy lesz, sokkal nagyobb a vámpírokénál. Testhőmérsékletük minden alakban rendkívül magas, nem megy soha 40° alá. Azon gyerekek, akik eleve vérfarkasnak születtek, 5 éves korukig csakis teliholdkor képesek átváltozni. Nagyon kötődnek a sötéthez, és semmilyen jövőbe látó lény, nem képes látni őket. Állati alakjukban képesek egymással gondolati úton kommunikálni, de csak akkor, ha a két farkas erősen kötődik egymáshoz. A farkasok 4 évenként öregszenek 1 évet, de csak azok, akik harapás útján lettek azok, a született farkasok 60 éves korukig fejlődnek. Erősségük a sötétmágia.
Csak a testvériség tagjai, tanárok, minisztérium és falubéli karaktereknek!


Mágusok/Boszorkányok

A drapanre diákságát ezen réteg alkotja. Minden olyan embert jelent, akik birtokolnak varázserőt. A Drapanre Mágus- és Boszorkányképző szakiskola ezen diákokra orientálódik tanügyileg. A tanári kar segít nekik kordában tartani ezt, s megtanulni olyan elméleti, valamint gyakorlati elemeket, amelyekkel majd megállhatják helyüket a varázsvilágban. Egy mágus/boszorkány több év tapasztalatával sajátítja el tudását, s minden esetben orientálódik. Tehát sohasem lesz valakiből fény- és fekete mágus, meg több fajta ágazat mestere. Mindig van egy fő ágazat, és annak al ágazataiból lehet jó. Ennek magyarázata, hogy a diákok okkal kerülnek be egy- egy ház képviselőinek. Természetesen minden esetben vannak elsajátítható melléktárgyak, s egy közös bennük: A sárkányokkal különleges kapcsolat létesítésére képesek. Ugyanez érvényes a tanárokra is. Így egy Drapanrebe kerülő diák mágiája erősebb, mintha a Roxfortot képviselné. Hiszen teljesen adott, hogy az itteni tanítás 18 éves kortól kezdődik. Érzékeik a mágia iránt adott. Fizikailag emberszerűek, akár csak érzékszerveik. Mágia ellenállásuk kevesebb a többi fajhoz képest, viszont hitük erősebb, szenvedélyesebbek a mágia iránt. Semmiben sem különböznek az embertől, csak annyiban, hogy varázslásra képesek, s kétszer annyit élhetnek, mint egy ember. Tehetségük minden ágazatban lehetséges.
Minden réteg által indítható karakter!


Egyéb


Minden olyan fajú karaktert jelent, akik más földről, vagy társadalomból származnak. A varázsvilág már tudja, hogy léteznek al dimenziók, és a síkok közti különbségek a fajokat is érinthetik. Így tehát ők volnának az olyan karakterek, amelyek szülőföldjüktől távol kerültek. Úgy mond a varázstársadalom legmagányosabb lényeit foglalja magukba. Varázsképességük, érzékük egyénenként eltérő lehet. A társadalom kitaszítottjaik, akiket a minisztérium léptem- nyomon követ. Nem feltétlenül a testvériség tagjait képezik. Vannak egyesek, akik a minisztérium kötelékébe szerződnek, ám léteznek olyanok is, akik tanári állást foglalnak el, egy-egy varázsképzőben.

Csak is engedéllyel indítható karakter lehet, olyanok számára, akiknek minimum egy sima kasztú karakterük van. (Mágus/Boszorkány)

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.