You are not connected. Please login or register

Fauvela

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Fauvela Empty Fauvela on Szer. Dec. 28, 2011 12:26 pm

Isabella Milano

Isabella Milano
Házvezető
Házvezető
Fauvela Farkas-060_www.kepfeltoltes.hu_

Fauvela


Bele gondolt már abba valaki is valahova miért van olyan kevés elemi mágus? Abba, hogy akik még is ezt a műfajt választják miért élnek inkább remete módjára, elzárva mindentől? Miért tartják a minisztérium egyik elzárt szegletében a régi idők elemi mágusairól szóló krónikákat? Miért akarták egy időben betiltani az elemi mágiát? Miért nem élnek felfedetten az elemi mágusok? Abba, hogy mi annak az oka, ha valahol megjelenik egy ilyen mágus az mindent felforgat? Miért keringenek olyan legendák mi szerint, ha egy elemi mágus csapdába esik melyből nem tud szabadulni miért választja inkább a halált mint sem, hogy fel fedje az övéi titkait? Miért akarja a Minisztérium lecsökkenteni minél jobban ennek az mágia ágnak a tanítását? Miért lesz rögtön furcsa ér, ha egy megjelenik? És vajon miért nem lesz minden a régi, ha eltűnik?
Kreativitás, erő, kötetlenség, sokszínűség, egy szak tárgy mellyel nagy hatalom kerül a kezedbe...már ha használni tudod...akarod...ha kiválasztott vagy. Elemei mágus nem lehet akárkiből. Csak aki erre született. Túlságosan is jó pszichológiai képességekkel születni ehhez, jó teher tűréssel. Az elemi mágia túl nagy erő ahhoz, hogy akárki kezébe kerüljön. Túl pusztító és hatalmas, teljesen megrészegítheti a mágust ha az nem elég óvatos. Egy elemi mágusban sok tulajdonságnak kell egyesülnie ahhoz, hogy bírjon a hatalommal. Bölcsesség, hogy tudja mikor mit kell használnia és ne részegüljön meg a hatalomtól, kreativitás, hogy ki tudja megfelelően használni a határtalan lehetőségeket. Erő, hogy bírja a kezében tartani az elemeket. Nyugalom a stresszes helyzetekben. Tűz a csatákban. Talán ez a magának legjobban ellentmondásos szak.

Mikor Isabella a házélére került a szak még a bárd mágia irányába ment. Kötelező volt az, hogy a diák aki oda kerüljön legyen kreatív.. Értsen a művészetekhez, tudjon hangszeren játszani. A szak nagy változáson ment keresztül. Elemei mágia lett az új szaktárgy és bár a minisztérium már ezt sem akarta, de Isabella elérte, hogy a diákok minimális óra számban, de tanulhassanak érzelem mágiát. A diákokat ma már teljesen más szempontok szerint választják a Fauvelába mint egy koron. Ma már inkább a pszichológiai képességükre támaszkodnak a kiválasztásánál. Mennyire labilisak. Mennyire bírják majd el az erőt amit kapnak. Talán ez a két legfontosabb szempont. Nagyon fontos, hogy a szakra kerülök higgadtak tudjanak maradnia kell, pszichésen erősek legyenek. Nem omolhatnak össze stressz helyzet alatt. Az a végüket is jelentené egyben. A diákokat a Fauvelára nagyon nagy gonddal válogatják ki és a képzés idő alatt is nagyon oda figyelnek rájuk, ne hogy tönkre menjenek lelkileg vagy pszichésen.
A szakon rengeteg diák megfordult már, mind más és más egyéniség. Egyben azonban egyeznek: nem bírják ha korlátok közé vannak szorítva attól megörülnek. Kell nekik a szabadság csak úgy mint az elemeknek. A Fauvelásokra régen sokszor mondták, hogy képzőművészeti, gyenge szak, ezt ma már aligha tehető meg. A diákok azonban még abban is megegyeznek nagy részben, hogy elégé ragaszkodnak ahhoz akit szeretnek és óvják azt és védik. A szakról gyakran történek áthelyezések mert kiderül az adott diák még sem oda való, nem bírná, itt pedig ezzel az erővel életekkel is játszanak, legfőképp a magukéval.
A Fauvela szakvezetőjéből kifolyólag pártatlan szak. Sem a jó oldalhoz, sem a rosszhoz nem tartozik. Teljesen pártatlan. Nem ritkán fordul elő, hogy egy sötét elődökkel rendelkező gyermek kerül a szakra, még is megállja a helyét a szakon. A diákok itt dupla stressznek vannak kitéve. Nem csak az elemekkel, a belső démonjaikkal kell megküzdeniük, ha nem azt is el kell dönteniük, hogy hova akarnak tartozni a sötét oldalhoz vagy a jó oldalhoz. Mire a diákok kikerülnek az iskolából már tudják ők hova tartoznak, de még a szakon vannak Isabella elvárja, hogy a gyerekek amennyire lehet pártatlanak maradjanak. Persze az iskola ellenes támadásokban mint mindenkinek nekik is az iskoláért kell kiállniuk, igaz ők ezt más harc modorban teszik, sokkal inkább védekező, védő állásban állnak. Egy elemi mágusból csoport harcban akkor lesz jó harcos, támadó ha már szilárdan tudja melyik oldalon is áll.

Szakvezető: Isabella Milano
Szaktárgyak: Elemi mágia, Érzelem mágia
A ház színe: Sárga, Arany, Barna
Címerállat: Farkas

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.