You are not connected. Please login or register

Lizbeth Parlay (Kém)

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Lizbeth Parlay (Kém) Empty Lizbeth Parlay (Kém) on Szer. Márc. 14, 2012 11:41 pm

Lizbeth Parlay

Lizbeth Parlay
Születési név: Lizbeth Cameron Parlay
Született: 1983. okt. 07. (29 éves)
Vér: Aranyvér
Referencia: Volt szakvezető (Dracollin, Pantherran, Fauvela), hajdan Auror, Démoni Főpapnő, Kém
Családi állapot: Hajadon/Egyedülálló


"Rossz a világ? Légy jó tehát magad.
Üres a lét? Adj tartalmat neki!
Az ember szolga mind? Légy te szabad!
Hívd sorsodat bátor versenyre ki
!"


Előtörténet

1985. Őszén a várva várt sírás felhangzott a varázsló család Cambridge-i birtokán. S ezzel a pillanattal megszületett az Orosz ékszerkereskedő egyetlen lánya. Ahogy kezébe vette a hatalom mániás Gregor a csecsemőt, elvakultan hitte, hogy egy nap még megismeri a világ a nevét. Bízott abban, hogy nagy tetteket fog véghezvinni. Lizbeth anyja Rhea a kiváló orvosoknak köszönhetően sikeresen túlélte az éjszakát; s a tehetős hátterű pár, boldogan tudhatta magáénak azt a kis csöppséget.
Nem is volt ezzel semmi gond. Azonban mint a köztudatban is tudják a Parlay család igen tehetős társadalmi ranggal és befolyással bírt a varázsló világban. Ez nehezítette meg a gyermeknevelés kérdését. Bár a pici a család gyámsága alatt maradt, még is kis korában nagyon sokat volt egyedül. Sem Rhea sem Gregor nem bizonyult jó szülőnek. Ennek hatására Lizbeth igen különc volt kisgyermekként. Nem igazán játszott más gyerekekkel, csak egy két barátja volt. Ha kérdezték gyakran nem felelt, és kimondottan nagy érdeklődést mutatott a mágia után. Nem egyszer előfordult, hogy megszökött az otthoni birtokról. De a befolyásnak köszönhetően valahogy mindig elő tudták keríteni. Nem bírtak vele, ezért is döntöttek úgy a 11. éves születésnapján, elküldik a Roxfortba tanulni. Innentől kezdve nem igazán törődtek, mi történt a lánnyal. Csak az anyagi és befolyási hátteret biztosították neki, a többivel már nem foglalkoztak. Lizbethet a teszlegsüveg egyből be is osztotta a Griffendél házba, és itt elkezdődött az igazi élete. Eléggé vakmerő volt, a legtöbb iskolai ügybe mindig beleütötte az orrát, ezért többször is elutasították, hogy prefektus lehessen. Tanulmányi eredménye ettől függetlenül kitűnőek voltak, persze nem kizárt, hogy alkalmakkor a tanárok le voltak fizetve.
Az utolsó évében a családra szállt egy nem kicsi fekete folt. Az iskolai támadások egyik alkalmával egy 10 évvel idősebb emberrel találkozott. Tom Denemmel, az elkövetkezendő sötét nagyúrral. Lizbethre nem volt jellemző, hogy fiatal lányként olyan könnyen beleszeretett volna valakibe, de Tom a többszöri találkozásokra kiváltotta ezt belőle. Eléggé ellentétek voltak, hisz Tom annak idején a mardekáros is volt. De ettől eltekintve, Voldemort tudott valamit róla ami miatt nem bántotta. Nem lehet tudni, hogy csak játszadozott-e a lánnyal vagy valójában szerette és elszántan rejtegette ezt a világ elől, de idővel a családi körben természetesen minden kiderült. Az anyja, mint auror teljesen a dolog ellen volt, ellentétben az apjával akinek kifejezetten tetszett, hisz hatalom éhes volt. Lizbeth nem igazán törődött ezekkel, ő hitt abban - mert ismerte Tomot-, hogy meg volt az oka a tetteinek. Elvégre mind kettőjüket gyakorlatilag elhagyta a családja, csak annyi kivétellel, hogy Lizbeth azért a birtokon volt nem pedig árvaházban. Lassan, de széthullott a család. Apja elhagyta a kört, hogy az egyre kiterjedő vállalatával foglalkozzon, Rhea meg elintézte Lizbeth vizsgáit a Roxfortban. Az erős kezű nő végre a kezébe vette az irányítást. Nehezen bírt a lánnyal ugyan, de végül beiratatta a Brit Auror képző akadémiába, hogy maga mellett tudhassa. Az akadémián három mágia ágban lelte tehetségét. Bravúrosan tudott bánni a Japán harci eszközökkel, Párbajozni is kiválóan megtanult, e mellett megmutatkozott vérében a sötétség iránti mély elkötelezettség is.
Ez igen csak feltűnt az ottani igazgatóságnak, ezért is kezdtek el kutatni a Parlay családfája után. Arra gyanakodtak, hogy a lány valakitől örökölhette tehetségét. Sok évi kutatás után a lány utolsó heteiben, az igazgatóság rátalált néhány titkos aktára. Ebben benne volt egy, két dolog a család felmenőiről. Döbbenet áramlott az arcokra. Egy név, egyetlen név váltotta ezt ki. Ez a név pedig Pantheran Prometheus neve volt. Azt nem derült ki az iratokból, hogy közvetlen ágon, de bizony rajta szerepel a családfán az a név. Ezt tudva az összes iratot eltüntették, és egy határozatban kinyilatkozták, hogy a lány nem végezheti el az auror képző iskolát. Hosszú tárgyalások után, és nem kis vagyon letételével Lizbeth még is megkapta a kiváló vizsgapapírokkal, mellyel egyenes útja volt az Orosz Mágiaügyi minisztériumba. Bizony, az anyját ide helyezték át így ő is ide került. Hamar kapott túl sok és nehéz ügyet, anyja nem igazán törődött azzal, hogy ifjú auror még. Hadd tanuljon meg mindent, tapasztalja a saját bőrén. Sok mindent látott, és érzékelt is. Akadtak ugyan pártfogói, kik egyes akciónál próbálták óvni, valahogy mindig mellé sült el a dolog. Ez időben, nem igazán volt magánélete, csak a munkáinak élt.
Egy időre rá, megcsappantak a minisztériumi ügyek. Egyre több- és több bizonyíték utalt arra, még nem, biztos alátámasztásokkal kijelentették Tom Denem halálát. Fájdalom költözött a szívébe, olyan mértékben elkezdte gyűlölni mind a minisztériumot mind a halott kedvesét, hogy elhagyta a munkahelyét és számkivetetten élte tovább életét. Gyűlölni kezdte a minisztériumot, mert hatalom mániásnak érzékelte a törvényeket, éppen ezért el is követett pár elég szép bűntényt. De ezek mindig el voltak tusolva, már ha elkapták őt. Az egyik bűntette után nem várt levelet kapott egy mágustól. Lionel Horatio Romolus Neykov neve szerepelt a cikornya írásos lap alján. Nem igazán volt tisztában azzal, ki is ez a mágus, de a felkérés a Pantheran szak vezetésére a Drapanrebe, megcsillogtatta szemeit. Kalandra és harcra vágyott, gondolva arra, majd itt megkapja el is fogadta a meghívást. Útra kélt, hogy egy új állást töltsön be.
Az első évétől kezdve ezt meg is kapta. Egy új hatalom bontakozott ki, kinek vezetője Ezekiel néven ismert. Teljesen megbolygatta az iskola életét, s mint az ki is derült a Racconoov alapítói ereklye megszerzéséért. Ezzel párhuzamban Lizbethnek elég hamar sikerült bemutatkozni az iskola dolgozóinak. Voltak akik megszerették, voltak akik nem, mert kissé erőteljes egyéniség. Sokat látták az egyik házvezető férfi társaságában. Jeffrey Grayson. Idővel, de összeboronálódtak. Liz, viszont nem felejtette el élete célját. Amihez az első út, Ezekiel legyőzése volt. A rendbéli támadások alatt Lizbeth elkészítette mindenidők egyik legbonyolultabb ereklyevédő csapdáját, immáron az iskola igazgatójaként. Mikor eljött az idő és Ezekielék betörtek a kastélyba sikerült birtokába venni a világ leghatalmasabb fekete mágusának kristályát. Viszont nagy árat fizetett ezért. Elvesztette kedvesét Jeffreyt aki elárulta Raccooonov botja miatt. Vég elkeseredésében útnak indult, hogy újabb tapasztalatokat szerezzen egy tanítványával Sergei-el. Mondhatni sötét druidának hitt, démoni főpapnő vált belőle. (Fekete Boszorkány) Talán egy hónap telt el, mire vissza tért az iskolába.
Itt vívta meg élete legnagyobb csatáját. Legyőzte Ezekielt, aki a harc során megölte Lizbeth hasában lapuló gyermeket. A sors iróniájának köszönhetően, Ezekiel titkát azonban a sírba vitte. Szoborrá változott.
Végrendeletében írta meg a következő igazgató kinevezését, a búcsút... Ezekszerint számolt a ténnyel. Élete itt nem ért véget. Két évvel később az iskola egyik termében ahol a szobra állt, életre kelt.
Már ekkor is furcsa és kiszámíthatatlannak tartották őt, de a fordulat amelyre fény derült mindenkit ledobbentett. Kettős ügynöksége éveken keresztül...
Lizbeth elhagyta az iskolát, hogy a rendbe álljon és Nathan-t édes testvérét segítse céljai elérésében. Mindent pontosan előre megtervezett olyan stratégiával, hogy a végén minden úgy alakult ahogy ő azt akarta. Hónapok leforgása alatt, azonban a nyilvánosságra újabb csavar került. Nathan melletti állása a férfi halálát eredményezte. Ekkor Lizbeth végre visszatért a dracollin szak vezetésére, melyet mindig is a legközelebbnek érzett magához. Habár csupán alig pár hétig vezette azt, hiszen lemondott személyes okokból kifolyólag. Rengeteg változás, rengeteg kockázat..különös út. Lizbeth Parlay élete tele van meglepetésekkel, árményokkal, csavarokkal. Most éppen mit forgathat a fejében?

Kinézet

175 cm magas, karcsú, nőies alkatú, de edzett nő. Jó ha megüti a 60kg-ot. Sötét szőke, hosszú enyhén hullámos haja van, melyhez zöldes szürke szemek párosulnak. Szemei mandulavágásúak, arányosak arcához. Ajkai közepesen teltek, világos mályva színűek. A nő bőrszíne átlagos, egy picit fehéres. De ezt le lehet tudni a Brit-Orosz származásának. Öltözködésben vagy tanári dísztalár vagy pedig kimondottan női elegancia jellemzi, ahogy azt a nemesi háttér megköveteli. Nem lehetne kimondott színekkel illetni a nőt, szereti a mély, sötét színeket. Néha- néha fel vesz egy két krém színűt is, de ez nem jellemző rá. Szereti a lilát feketével kombinálni, amely nem is oly' rég a dracollin-ház színe is lett.

Jellem
Lizbeth abszolút határozott, erőteljes, vezető egyéniség. Valakit vagy szó áradatokkal vagy pedig egy árva szóval sem illeti. Tekintetére nem igazán üt ki, kiről mit gondol. Legtöbbször szikrákat öntenek az íriszei. Szája túlon túl sokat ívelődik gúnyorra, de ilyenkor legtöbbször csak ironikusan szórakozik a másikon. Nem jellemző rá, hogy társaságokban lenne, de a házvezetőkkel remekül ki jön. Eléggé harcias, vad szellemű nő, meg vannak a saját szeszéjei. Többek közt az is, hogy szereti alkalmakkor a befolyását fitogtatni, mert kényszeresen bele akarja mások dolgába ütni az orrát. Persze tudja hol a határ, de állandóan degeszre dolgozza magát, hogy ne unatkozzon. Első látásra a fiatalok szemében ijesztő lehet, különösen a stílusa miatt.
Varázstárgy: Egy arany gyűrű, melybe bele kovácsoltatta Ezekiel kristályát. Ezekielt Lizbeth idejében a világ leghatalmasabb sötét mágusának titulálták. Csak suttogni tudják, hogy a kristálya mentális hatalommal ruházta fel gazdáját. De mindez szó beszéd. Lizbeth még nincs birtokában a teljes használatának, de rohamosan fejlődik. Tény, ettől az ékszertől még erősebb mint valaha..
Lizbeth Parlay (Kém) 34y7nkm

Pálca: Obszidián színű mahagoni, rubint berakású markolattal. 12 hüvelyk hosszú, lágyan rugalmas, dementor haj maggal.
Patrónus: Főnix madár képe.

2Lizbeth Parlay (Kém) Empty Re: Lizbeth Parlay (Kém) on Csüt. Márc. 15, 2012 11:03 am

Isabella Milano

Isabella Milano
Házvezető
Házvezető
Elfogadva.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.